Om Novellklubben

I Novellklubben hittar du nyskrivna berättelser för dig som är 9-13 år. Berättelserna är i fem delar och är skrivna av kända författare. Tanken med Novellklubben är att bjuda på riktigt bra och spännande berättelser som du kan lyssna på när du själv vill.

Höstlovet 2016 är läslov och då sänder Novellklubben berättelsen Spöktåget. Den handlar om Billie, Aladdin och Simona som hälsar på hos farbror Anton på sommarlovet. Redan första natten hör Billie ett tåg som åker rakt genom skogen, men där går väl ingen räls?

På påsklovet 2016 sänder Novellklubben den nyskrivna berättelsen De svarta skorna. Den handlar om Signe och Fanny som ska sitta barnvakt åt Ines som bor i ett gammalt hus. Men vems är de svarta små skorna som hittats under golvet hemma hos Ines?

På sportlovet 2016 sänder Novellklubben den specialskrivna berättelsen Bleckmossen - Tunnelflickan där Siri och Amir är huvudpersoner. De får ett spännande äventyr nere i tunnelbanan!

På jullovet 2015 sände Novellklubben den nyskrivna serien "I Rosens mitt". Berättelse handlar om Stefan som följer ledtrådar för att ta reda på vad som hänt hans försvunna mamma.

Du kan också lyssna på "En plats är tom" av Annika Thor, "De grå jättarnas fasa" av Helena von Zweigbergk och "Solvargen" av Cilla Naumann.

Till alla avsnitt finns det bilder som du kan titta på medan du lyssnar. De är ritade av Mats Minnhagen, Yossra El Said, Carolina Ståhlberg, Anna Sandler, Yunin Ström, Henning Cedmar-Brandstedt och Emma Virke.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista