Ett källarförråd. Förrådet på bilden är inte det som nämns i inslaget. På grund av säkerhetsskäl har vi valt att inte visa det nämnda förrådet. Foto: Heather McCall

Från podden: Hemlösa Steffies enda önskan på 26-årsdagen - att få känna sig normal för en dag

"Min 26-årsdag blev bättre än alla 25 andra tillsammans"
10 min

Steffie är ung och hemlös. Hon bor tillfälligt i ett förråd. I går fyllde hon år och på sin födelsedag önskade hon sig endast en sak – att för en enda dag få känna sig som en helt vanlig 26-åring. Därför vände hon sig till nätforumet Sweddit. 

På Sweddit ställde hon frågan om någon möjligen hade två biobiljetter till övers. Och kanske tio kronor till en hamburgare. Gensvaret var över all förväntan. Pengar, lyckönskningar och erbjudanden om alla möjliga tjänster strömmade in. I går kunde därför Steffie låtsas att hon lever ett helt normalt liv. Hon kunde gå på sin första 3D-bio. Idag talade vi med henne under extramaterialet i podversionen av vårt program. Det var ett samtal som rörde oss till tårar.

christerochmorgan@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".