Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Hej tävlande i Vi i Femman!

Publicerat tisdag 12 december 2006 kl 11.50

100.000 deltog i uttagningstävlingen av Vi i Femman och nu har de 200 bästa klasserna korats. I Värmland har åtta klasser gått vidare till kvartsfinal och er klass är en av dom. Grattis!

I januari ska ni få komma till Sveriges Radio Värmlands lokaler på Herrhagen i Karlstad för att fortsätta att tävla.

Onsdag 12/12 lottade vi kvartsfinalerna och resultatet blev så här:

Kvartsfinal 1, torsdag 11/1 kl 1700-1800:

XX möter YY

Kvartsfinal 2, tisdag 16/1 kl 1700-1800:

XX möter YY

Kvartsfinal 3, tisdag 23/1 kl 1700-1800:

XX möter YY

Kvartsfinal 4, tisdag 30/1 kl 1700-1800:

XX möter YY

De fyra vinnande lagen kommer att gå vidare till semifinal. Semifinalerna avgörs tisdag 6/2 (vinnande lag i kvartsfinal 1 och 2) och torsdag 8/2 (vinnande lag i kvartsfinal 3 och 4). De vinnande två lagen i semifinalerna går till länsfinal som avgörs tisdag 13/3.

Det vinnande laget i länsfinalen representerar Värmland i en regionfinal torsdag 15/3, där ytterligare två lag deltar - ett från SR P4 Örebros sändningsområde och ett från SR P4 Västmanlands område.

Det lag som vinner regionfinalen går vidare till finalomgången i Sveriges Television, som startar vecka ZZ i ZZ 2007.

Programledare för Vi i Femman i SR P4 Värmland är Johan Lindqvist och domare är Ulla Walldén.

Om själva tävlingen:

Vi tävlar i direktsändning i P4 Värmland mellan kl 1700 och 1800 på den aktuella tävlingsdagen. Vi vill att de tre som utgör laget samt de tre reserverna kommer till Sveriges Radio Värmlands lokaler på Verkstadsgatan 20 på Herrhagen i Karlstad kl 1545 den dagen ni ska tävla. Vår värdinna Annette Hjulström tar då emot er och bjuder på fika. Ni får då också mer information om tävlingen och radiosändningen.

Kl 1630 är resten av klassen och övriga åskådare välkomna till studion för att vara publik. Eftersom vi har begränsat publikutrymme i vår radiostudio har vi i första hand plats för klasskompisarna men i mån av plats kan vi också ta emot fler åskådare (t.ex. föräldrar). Kontakta undertecknad för att berätta hur många som vill komma som publik. Vi kan tyvärr inte hjälpa er med transport till och från SR Värmland, det får ni själva ombesörja.

Vi tävlar på samma sätt som de senaste åren, alltså med sex inledande a- och b-frågor, därefter tio snabbfrågor och avslutningsvis en stege som kan ge allt från noll till fem poäng. Ingemar Lönnbom har fått förtroendet att skriva frågorna även denna gång.

Varje lag består av tre elever, antingen två killar och en tjej, eller två tjejer och en kille. Det är de tre i klassen som fått flest poäng. Dessutom har två reserver tagits ut enligt samma principer. En reserv får sättas in endast vid sjukdom eller annan frånvaro. Uttagna elever ska tävla och det är alltså inte tillåtet att byta ut en elev mot en annan, som brukar prestera bättre.

Ni kan hitta ännu mer information på webben: sverigesradio.se/varmland

Laget för XX:

Reserver:

Det är viktigt att du som klassföreståndare snarast kontaktar mig och bekräftar att klassen kan och vill vara med i radioomgången av Vi i Femman det aktuella datumet. Jag vill också få bekräftat att uppgifterna på de tävlande och klassens namn stämmer. Kontakta mig per telefon så snart som möjligt och allra senast den 19 december.

Karlstad 2006-12-12

Joachim Gustafsson

Redaktionschef

Sveriges Radio Värmland

Tfn: 054-22 11 56

Mobil: 070-607 11 56

e-post: joachim.gustafsson@sr.se

P.S. Glöm inte bort att träna in några bra hejaramsor som ni kan stötta ert lag med under tävlingen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".