1 av 3
Segerjubel från Kroppkärrsskolan. Foto: Johan Persson
2 av 3
Det var fullproppat med publik i studio 7. Foto: Johan Persson
3 av 3
Emma och Emil tävlade för segrande Kroppkärrsskolan. Foto: Johan Persson

Kroppkärrsskolan bäst 2009

Efter en av de mest spännande finalerna i Vi i femman på år och dar drog Kroppkärrsskolan det längsta strået och gick förbi Olsätersskolan på sista frågan och kan titulera sig länets bästa Vi i femman-klass 2009.

Emma och Emil hade målsättningen klar från start
- Det känns bra, vi ska vinna sade Emma innan tävlingen.
Motståndet skulle dock vara av det allra svåraste slaget i form av Olsätersskolan som gått som ett tåg fram till finalen.
- Taktiken är den gamla vanliga - Vinn! sade Rickard i Olsäterlaget.
Kroppkärrsskolan startade i ett rusligt tempo och drog snabbt till sig en 4-1 ledning i de inledande snabbfrågorna. Kroppkärrsskolan kämpar med engelskan.

Vid nästa tävlingsmoment, A-och B-frågorna hade dock Olsätersskolan vaknat till liv och åt upp försprånget. Vid paus var ställningen 7-7-.

Olsätersskolan fortsatte imponera och då de visste att Filipstadsambassadören Anders heter Lundin i efternamn tog de en ledning med en poäng och gick inför den sista frågan, poängstegen, med ett visst övertag.

Vad heter Australiens huvudstad?

Se hela upplösningen! Vilken organisation godkänner tillsatser, och ger dem ett E-nummer?

Olsätersskolan tackade sportsligt för matchen och har fortfarande chans att ta sig vidare i tävlingen. För Kroppkärrsskolan väntar nu regionsfinal på torsdag, klockan 17.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".