Rödlök, tomater, pasta och goda grejer i en skål
Nom nom nom i kärlekens namn! Här är maten som vann Emmas hjärta. Foto: Emma Hamberg

Emmas favoritkärlekspasta

När jag precis hade träffat mina döttrars blivande pappa tog han med mig ut till sitt bedårande sommarställe på en ö långt ute i havsbandet. Där på ön satt jag och stirrade med glittrande ögon på honom medan han fixade i ordning en pasta åt oss. Jag minns att jag tyckte att han var totalt bedårande och pastan var förstås himmelsk. Prova och se om du får samma aha-upplevelse!

Självaste  såsen

4 dl crème fraiche
4 msk fransk senap (det ska vara så att det fnyser i näsan)
½ msk vitvinsvinäger
2 klyftor vitlök, pressade
½ näve bladpersilja, hackad

Den här såsen ska vara kall, bara att röra ihop! 

Allt det andra 

Pasta 
3 tomater, skivade
2 rödlökar, skivade
1,5 paket bacon, knaprigt stekt
1 näve bladpersilja, hackad
salt och nymald svartpeppar

Blandningen av kallt och varmt är underbar! Och alla ungar älskar den här rätten, eftersom det är lattjo att få plocka och pyssla ihop sin egen tallrik. Grunda med pastan och en rejäl klick senapssås. Sedan lägger du över knaprig bacon, tomat, lök, persilja och kryddar lite on top. Leve kärleken och pastan!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".