Programbild för I lagens namn

Redaktionen

Lett av Martin Wicklin och några av landets vassaste rättsreportrar – Anders Blank från Kalmar, Ola Sandstig från Göteborg och Evalisa Wallin från Stockholm.

• Programledare: Martin Wicklin 

• Reportrar: Anders Blank, Ola Sandstig och Evalisa Wallin

• Producent: Martin Wicklin

• Projektledare: Lasse Truedson

• Research: Sanna Lundsten

ANDERS BLANK
Ålder: 53
Bor: Kalmar
Bakgrund: Arbetar sedan 10 år tillbaka på Barometerns redaktion i Kalmar. Från början var jag kommunreporter men har nu en friare roll. Skriver främst social reportage och om brott och straff. Jag har tidigare arbetat som frilansjournalist och haft en karriär som byråkrat och arbetat som utredningssekreterare, utbildningsansvarig och kommunsekreterare.

 

OLA SANDSTIG
Ålder: 50
Bor: Göteborg
Bakgrund: Frilansjournalist sedan 20 år tillbaka och alltmer inriktad på grävande journalistik. Huvudsaklig uppdragsgivare de senaste åren är SVT Uppdrag Granskning och tidigare reporter/researcher på P1 Kaliber. Har även arbetat som researcher, manusskribent, inslagsproducent och programledare på andra SVT-produktioner. Har skrivit längre reportaget för magasinet Filter, Göteborgs-Posten samt ett stort antal andra tidningar och magasin. 

 

EVALISA WALLIN
Ålder: 36
Bor: Stockholm
Bakgrund: Sedan många år reporter på olika tidningar som Gefle Dagblad, DT, Aftonbladet och Expressen, ofta med inriktning mot krim och rättsrapportering. Har periodvis jobbat på Ekot senaste åren som nyhetsreporter men även producent på Studio Ett i P1. Återfinns sedan hösten 2013 oftast på Veckans brott i SVT.
Gör också: Reporter/researcher på Veckans Brott i SVT.

 

MARTIN WICKLIN
Ålder: 45
Bor: Stockholm
Bakgrund: Programledare och radiomakare som bland annat varit med och startat kulturprogrammet Stjärnstopp på UR, jobbat som reporter för Kaliber i P1, Vetenskapsradion, Kalla Fakta och TV 8. Startade i februari 2007 med kolleger programmet Medierna i P1, som han länge programledde, och leder Söndagsintervjun i P1.

 

LASSE TRUEDSON
Ålder: 52
Bor: Stockholm
Bakgrund: Journalist sedan mitten av 1980-talet, länge främst i tidskrifter. Började på 2000-talet göra radio och grundade 2006 tillsammans med Petter Ljunggren och Martin Wicklin produktionsbolaget Tredje Statsmakten Media AB.
Gör också: Projektledare och reporter på programmet Medierna i P1, som Tredje Statsmakten Media gjort sedan 2007 och föreståndare för Institutet för Mediestudier.

Du når oss på ilagensnamn@sverigesradio.se eller 08-545 122 00

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".