Om #enavalla

Bråk? Hot? Psykisk mobbing? Misshandel? Sexuella övergrepp? Våld i nära relationer är ett stort folkhälsoproblem i Sverige, och många pratar om de som blir utsatta, men sällan hör vi personer som blivit utsatta eller utsatt någon för våld själva tala om sina upplevelser. Nu vill vi på Sveriges Radio ändra på det här och höra din berättelse.

Första veckan i juni – måndag 2 juni  till torsdag 5 juni, satsar vi på att tillsammans med er och era erfarenheter förstå hur våld i nära relationer kan se ut. Veckan avslutas med P1 Debatt söndag 8 juni som sänds direkt från Kulturhuset i Stockholm.

Har du i dina relationer blivit utsatt för eller utsatt någon för våld? Hör av dig till oss genom att mejla: enavalla@sverigesradio.se eller fylla i vårt formulär.

Det viktiga är inte vem du är utan din berättelse. Vi ändrar kanske därför i material som skickats in för att anonymisera, både de som blivit utsatta och de som har utsatt andra. Den historia du delar med dig av kan vi använda i radiosändningar eller publicera på webben. Din berättelse kan också komma att ingå i en installation och eventuellt också ges ut på bok.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".