1 av 8
Piggelinen med vinnarchecken på 3000 kronor. Foto: Tova Nilsson/SR Blekinge
2 av 8
"Är det sant, vann vi?!?" Gabriel Nilsson, Linnea Wrobel och Tim Salomonssen. Foto: Tova Nilsson/SR Blekinge
3 av 8
Programledaren Ingrid Hildingsson mitt i en segerintervju med Luinnea Wrobel, Gabriel Nilsson och Tim Salomonsson. Foto: Tova Nilsson/SR Blekinge
4 av 8
Både Sydöstran och Blekinge Läns Tidning var på plats under finalen. Här plåtar de överlyckliga vinnarna Piggelingen. Foto: Tova Nilsson/SR Blekinge
5 av 8
Musikugglans lag togs emot av sina leende klasskamrater. Att komma tvåa är inte illa det heller, speciellt inte eftersom man som tvåa också vinner pengar, 1500 kronor till klasskassan. Foto: Tova Nilsson/SR Blekinge
6 av 8
Segerjublet vet inga gränser, programledaren Ingrid Hildingsson får hålla för öronen. Foto: Tova Nilsson/SR Blekinge
7 av 8
Alla rycks med i Piggelinens glädje, även domaren Ola Palmgren. Foto: Tova Nilsson/SR Blekinge
8 av 8
Kanalchefen Göran Eklund ska strax överlämna jättechecken på 3000 kronor till vinnarna. Foto: Tova Nilsson/SR Blekinge

Piggelinens femma bäst i Blekinge 2011

Intervju inför Länsfinalen i programmet Före sex
7:24 min

"Hjärtat bara dunk, dunk, dunk och hjälp jag är så glad!" och "Mitt huvud sprängs snart av lycka!" var de direkta reaktionerna från vinnande laget Piggelinen under segerintervjun.

Det var spännande ända in i slutminuterna, men när både Piggelinen och Musikugglan svarade fel i Stegen (där vi sökte efter artisten Madonna) stod det klart att Piggelinen är Vi i femmans vinnare i Blekinge. Slutställningen blev 12-10.

Dagens frågor var som vanligt väldigt blandade och på en ganska så hög svårighetsnivå. Bland annat efterlystes författaren till Sagan om den fula ankungen - H.C Andersen, vilken bokstav som sitter på tangenten till vänster om J på ett svenskt tangenbord - H och vilken ministerpost Anna Lindh hade när hon dog - utrikesminister.

Piggelinen får inte vila länge, på torsdag är det dags för regionfinal och då har man två motståndare; Malmöhus och Kristianstad.

Piggelinens lag bestod av Tim Salomonsson och Linnea Wrobel samt experterna Filip Svensson, Moa Kousholt och Gabriel Nilsson.

Musikugglans lag bestod av Sofie Norgren, Victor Leidefalk och experterna Maja Nilsson, Leo Robertsson och Noah Vendel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".