Anders Backlund - chef och gästproducent provsmakar fredagsdrinken eftersom Ibban är försvunnen i kulisserna. Foto: Ronnie Ritterland / Sveriges Radio
Anders Backlund - chef på Underhållningsredaktionen på Sveriges Radio. Foto: Ronnie Ritterland / Sveriges Radio
Redaktionen

Chefen

Anders Backlund är odlingsnörd och började sin yrkeskarriär som som instruktör på Fältjägarregementet I5 i Östersund. Men nu chefar han sen många år tillbaka på Underhållningsredaktionen här på Sveriges Radio och bland annat över Marika i P4. 

Förutom Marika i P4 bossar Anders Backlund över en rad andra program på Underhållningsredaktionen bland andra systerprogrammet Nordegren & Epstein i P1, Uggla i P4 samt Melodikrysset.

Han har tidigare jobbat som producent för Lantz i P1 och som biträdande redaktör för I afton Lantz i SVT. Anders har producerat Folkradion i P3 och varit programansvarig på SR Uppland.

Yrkeskarriären började Anders som instruktör på Fältjägarregementet I5 i Östersund.

2007 fick han stora radiopriset för underhållningsprogrammet Rastegar i P4 tillsammans med programledaren och artisten Vahid Rastegar. Anders är en odlingsnörd och växtintresset får utlopp på kolonilotten på söder bland rödbetor och änglatrumpeter.

Har du frågor till "Chefen"?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista