Marika Carlsson har som vanligt hjälp av sin bisittare Hasse Brontén.
Marika Carlsson har som vanligt hjälp av sin bisittare Hasse Brontén. Foto: Ronnie Ritterland / Sveriges Radio
Chatta med Marika i P4 om kärlek

Vilken är den värsta dejt du varit på?

Idag pratar vi om dejting i Marika i P4 - allt om den stundtals snåriga, stundtals härliga vägen man vandrar för att hitta kärleken.

Hur träffade du din partner? Berätta om kärlek vid första ögonkastet eller om det växte fram? Berätta om att våga eller fega. Berätta!

Chatt om kärlek:

Helena Lundborg Svensson : Jag trodde verkligen att en Elitsingel var en person som varit singel länge och var bra på det! :-D jag tittar sällan på reklam, jag spelar in programmen och spolar förbi reklamen :-)

13:44, 4 March 2016

Susanne: Var finns alla stora, tunga, riktiga män över 190 cm? Jag letar nämligen efter en sån. Lyssnar de månne på det här programmet? :)

13:45, 4 March 2016

Andy: Ojoj, spännande med Hasses erfarenhet. Hur är det, ni som är kända. Förväntas man dejta andra kändisar? För/emot?

13:45, 4 March 2016

Annica: Sitter o lyssnar på er. Måste bara få berätta att jag träffade min kärlek på en dajtingsida, efter en jobbig skilsmässa fr exet. I sommar blir det 6 år sedan vi träffades och nu ska vi gifta oss (på årsdagen av vår första fysiska träff). ❤

13:45, 4 March 2016

Lasse: Tjena, jag har varit ihop med min sambo nu 10 år. Vi träffades på en nät sida och vi pratade med varandra i 1 år ca innan vi pratade i telefon. Kan bara säga att ju äldre man blir desto mer kräsen blir man. Innan hade jag ett förhållande med en kvinna som var 11 år äldre än jag det var ingen bra idé.

13:51, 4 March 2016

Anonym: Jag har nätdejtat några gånger och det har varit riktiga floppar, är pensionär, och männen jag träffat har varit otäcka. Verkar bara som dom varit ute efter sex, innan man lärt känna varandra. Usch !!!!

13:52, 4 March 2016

Marika i P4: Susanne: Man hoppas ju det! /Paulo, redaktör

13:54, 4 March 2016

Stina: Hej, jag var på en date med en kille som såg ut som Jonas Gardell! Daten blev inte så lyckad då jag inte kunde tänka på något annat än Mark och Jonas hela tiden :-)

Marika i P4: Hahaha :) Det gör ju saken lite svårare! /Paulo, redaktör

13:54, 4 March 2016

Anonym Zoomerturfare: Funderar på att göra slut med min sambo och gå med i elitsinglar.se och retas lite. Bara för att se hur länge jag får vara med i gruppen ;-) // Anonym Zoomerturfare

13:55, 4 March 2016

Anne: Underbart att ni tar upp Kärlek i programmet. Finns inget finare. TACK Marika och tack för bra program.

13:59, 4 March 2016

Alexandra: Jag hade precis gjort slut med min första kille som jag varit tillsammans med i över tre år. Det var tufft för båda två. En dag hörde hans bästa vän av sig och undrade om vi skulle ses, kika på film och dylikt. Det var ju snällt tänkte jag. Jag åkte ut till honom i skogen, vi såg på repmånad, fikade och pratade. Plötsligt föreslår han, eftersom jag och hans bäste vän, inte är ihop längre, att vi skulle kunna hoppa i säng och inleda en relation. Han verkade fattat vårt möte som en dejt... Hjälp... Jag blev så förvånad och paff så jag sa att jag hade mens och därmed inte kunde. Sen bad jag en kompis göra ett "fejksamtal" till mig som skulle tvinga mig att åka hem. Mitt ex vet fortfarande inget om det som hände och jag har inte varit i kontakt med hans vän sen dess (cirka 8 årsedan nu)

Marika i P4: Där kan man snacka om en riktigt dålig dejt! /Paulo, redaktör

14:00, 4 March 2016

Anja: Jag hittade min blivande man på en datingsida. När jag såg honom tänkte jag att han var för snygg för mig. Tänkte dock att jag måste våga gå utanför min box vilket jag gjorde. Samlade mig mod och kontaktade honom och föreslog att vi skulle träffas dagen därpå, vilket vi gjorde. Därefter blev det vi! Han var min först och enda date. Så det är möjligt att hitta sin drömman på nätet! Idag fyra år senare är vi gifta. / Anja

14:04, 4 March 2016

Jens Skalman Roos: roligt topic.. jag och min hustru träffades på onlinespelet Counter Strike Condition Zero för 6 år sedan.men på grund av att vi bägge hade förhållande på var sitt håll så tog det oss yttligare 3 år innan vi träffades IRL. Vi gifte oss förra sommaren och i november kom våran lilla kille till världen.

Marika i P4: Älskar att ni träffades via spel!!! Fantastiskt och grattis! /Paulo,redaktör

14:05, 4 March 2016

Majsan: Träffade min man via kontaktannons i "min värld". Vi hade sett varandra i fyra dagar när vi förlovade oss. Vi gifte oss fyra år senare och har nu varit gifta i snart 42 år och vi har fått tre gemensamma barn, plus att jag fick en bonus dotter. De är alla vuxna i dag och har egna familjer och barn, så nu har vi åtta barnbarn och tre bonus barnbarn .

14:06, 4 March 2016

Hegge: För många år sedan var jag med i Fredagsflörten i radioprogramet Christer i P3. Jag var singelkillen som tjejerna fick ringa in och visa intresse för. Kandidaterna var en kampsportande tjej som körde Glassbil, en fåordig bibliotekarie som helst ville vara en tröja och en tjej som pluggade till läkare. Läkarstudenten verkade vettigast o trevligast. Sagt och gjort, vi sågs på en date några dagar senare. Det visade sig dock att just den perioden höll de på med obduktion på sin utbildning. Så i stort sett hela daten snöade hon in på detta med obduktion, hur det är att skära upp en kropp, hur man sågar upp ett kranium mm. De blev inte bättre av att jag nämnde att jag tänkt donera min kropp till vetenskapen den dag jag trillar av pin. Då började hon prata om att de kunde bli konstigt om hon fick obducera mig. De blev en rätt morbid och tämligen stel date. Vi sågs eller hördes aldrig mer efter denna incident. Vem vet, kanske vi ses där i obduktionsrummet. Märkligt.

Marika i P4: Hahaha! Om inget annat fick du i alla fall en jäkligt bra historia att berätta /Paulo, redaktör

14:11, 4 March 2016

Ankan :-): Ang.åldersskillnad.....det är mer accepterat om en man har en yngre kvinna,då är han ungdomlig,viril,en riktig karl som kan få en ung kvinna....däremot om det är en äldre kvinna så så är hon inte accepterad på samma sätt,det är skamligt beteende av henne att "lura" till sig en ung man.Men det pratas nästan aldrig ur detta perspektivet......varför?

Marika i P4: Det är en jättebra fråga och diskussion! /Paulo, redaktör

14:12, 4 March 2016

Lapplisa: Jag var förälskad men visste inte om det var ömsesidigt! Så, jag satte p-böter på hans bil med mitt nr och bad honom ringa upp mig om han hade något att invända om detta. 10 år senare äg vi lyckligt gifta med 3 barn!

Marika i P4: Kan nog vara den bästa sortens P-bot! Grattis! /Paulo, redaktör

14:14, 4 March 2016

Ann-Helén: Träffade min man via kontaktannons som min kompis satt in (jag var ensamstående mamma så hon tyckte väl att jag skulle dejta lite) Men det är en annan story, för jag dejtade bara en innan honom, så det var nära att jag inte kontaktat honom alls. Det jag ville säga att det inte bara är utseende som får en att tappa dejtinglust. Killen kom i blå Hawaiiskjorta, bruna gabardinbyxor och trätofflor, och sen gick munnen konstant. Lilla jag fick inte en syl i vädret. Man kan klä sig så om man vill vara ifred för det är väldigt erotikdödande. :)

14:21, 4 March 2016

Lina: Var på en stadsfestival för kanske 10 år sedan? Med en kille jag träffat på gymnasiet. Vi drack litegrann och tyckte det var en jätteintelligent idé att åka en av de lite mer fartfyllda maskinerna på tivolit. Slutade med att han efteråt kräktes på mina öppna pumps och jag hällde mineralvatten på mig själv och gick hem omedelbart. Våra blickar möttes nog aldrig igen, hahaha.

Marika i P4: Hahaha! Förståeligt! /Paulo, redaktör

14:21, 4 March 2016

Mia: Har nätdejtat och har både bra och dålig erfarenhet. Hade bestämt träff med en man på en neutral plats, men efter att väntat ca 20 min, gick jag ut på dejtingsidan och upptäckte att han hade blockat mig. Så Marika det är inte bara du som blev blåst av en man, hahaha. Ålder är bara en siffra, vilket ramaskri det är när kvinnan är äldre än mannen.

14:24, 4 March 2016

Amigo grande: Jag träffade min pojkvän via hans styvsyster. Han fick se mig första gången på Tv, jag var med i barnprogrammet Amigo grande (där jag sköt kalsonger, gjorde juice med en gummiklubba och blev ikastad från en stol i poolen). Vi träffadeds en tid efter programmet på en Afterwork, där fem av mina tjejkompisar var med, och han själv. Pga av nervositet var han ute och rökte hela tiden och mina tankar låg mest i att han röker väldigt mkt... Vi pratade i telefon efter aw:n och jag sa till honom att jag inte var redo för dateing men under samma samtal ändrade jag mig. Nu har vi varit tillsammans i ett år, är jätteglada för varandra och rökningen är betydligt mer måttlig än på vår första träff...

14:25, 4 March 2016

Lapplisa: Hur skulle jag kunna veta om han var lika förälskad som jag efter natten? Jo, jag satte p-böter på hans bil utanför. Lämnade mitt nr om han ville överklaga. 10 år har gått och vi är gifta med massa barn!

14:25, 4 March 2016

Ann-Helén: Jag träffade min gubbe via kontaktannons som min kompis satt in. Ensamstående 3 barns mamma önskar en rolig och trevlig kille...etc Men det är en story i sig. Ville bara säga att det inte bara är utseende som får en att banga. På den dejten (utöver den då med min man), så kom det en kille som såg väl ganska trevlig ut, men kläderna...blå Hawaiiskjorta, gabardin byxor och trätofflor och välkammad sidbena...vill man vara i fred kan man klä sig så, för det är verkligen erotikdödande i min smak...hahaha

14:39, 4 March 2016

jordgubben: Hej! Jag skulle bara vilja säga att jag tycker att nätdejting är toppen! Skilde mig för några år sedan, och är visserligen fortfarande singel, men har varit på många jättetrevliga dejter och haft flera kortare relationer. Har bara inte hittat rätt än ;).Det är jättekul att träffa nya människor och jag gillar att syftet med att ses är så konkret. Är nämligen urdålig på att flirta när jag är ute. Klart att det finns många puckon, men de får man se till att sortera bort innan man går på dejt. Har bara varit på dejt med trevliga, reko killar!

Marika i P4: Härligt att höra! /Paulo, redaktör

14:42, 4 March 2016

Ove: Om man nu ger sig ute på dejting sidor skall man vara medveten om att det finns scammers som är ute efter dina pengar och dejting sidor som lägger upp profiler som inte existerar, enbart för att tjäna pengar på, att när du mejlar en sådan profil så kostar det pengar per mejl, och då sitter det en person på dejting sidan och besvarar dina mejl, eftersom personen inte finns, dom har varit inne på sociala medier och hittat en person, använder alla uppgifter som finns där, och lägger upp detta på sin sida med ett alias, för att lura folk till att betala.

14:47, 4 March 2016

Alex: min erfarenhet av nätdejting är att man hamnar alltid på noll när man träffas irl, hur länge man än chattat.

14:48, 4 March 2016

Marie: Vi träffades en påsk, på parken i Rättvik. Bytte telefonnr, ringde varandra varannan kväll i två v. Jag bodde i Skänninge och han i Björklinge. Sedan pendlade vi till varandra varannan helg i ca tre mån. Därefter flyttade jag upp till honom. Snabba puckar... Det är nu 29 år sedan och vi har två vuxna döttrar och ett barnbarn. Tur att vi vågade... ❤️

14:48, 4 March 2016

Tredje hjulet: Det var inte min egen date, men den mest obekväma jag har varit pa! För nagra ar sedan bodde jag i Skottland och hade varit pa en innebandymatch. En av mina närmsta väninnor som spelade för ett annat lag fragade om jag ville med pa tivoli, ett typiskt Bbitiskt nöjesfält vid kusten. Jag sick direkt med pa det. Tyvärr berättade hon inte att det var meningen att hon skulle pa en date men en kille i ytterligare ett annat lag. Sa dit kommer jag, killen är jättechockad att hon inte kom själv och hon lika glad totalt oförstående. Han stirrde pa mig som om det var min idé att leka tredje hjul. Alla attraktioner var gjorda för tva, sa jag akte själv i vagnen bakom/bredvid. Snacka om obekvämt! Dessutom blir jag att aksjuk och var mer än grön i ansiktet och gjorde en hel del ljud sm verkligen förstäder en romantisk situation. Jag försökte ga där ifrån, men hon drog hela tiden mig tillbaka. Efter argumenterade min vän att det visst inte var en date, han tyckte det var jätteuppenbart, jag fick skulden för att ha förstört kvällen. Ha blev dessutom tvungen att skjutsa mig hem, sa de fick verkligen ingen tid själva! Efter det vände han sig alltid om när jag var i rummet...

14:58, 4 March 2016

Marika i P4: Tack för idag, nästa vecka är vi tillbaka i P4 med ett nytt ämne och nya gäster. Vi hörs då! /Paulo, redaktör

15:00, 4 March 2016

Missade du att höra av dig till oss i programmet!

Då är du alltid varmt välkommen att mejla oss eller skriva till oss i sociala medier!

Här hittar du oss på  Facebook och här hittar du oss på Twitter och här hittar du oss på Instagram!

E-post: marikaip4@sverigesradio.se 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista