Här är hela glada skrockpanelen! Från vänster först den skrockfulla programledaren Marika Carlsson, folkloristen Tora Wall, den skrockfulla gästen Paulina Tarabczynska. I gult - Monica Lidén som berättar om sina ritualer som är närmast HELIGA innan hon går upp på planen inför en match i Roller Derby! Sist ut till höger men absolut inte minst - den heeeeelt oskrockfulla bisittaren Hasse Brontén.
Här är hela glada skrockpanelen! Från vänster först den skrockfulla programledaren Marika Carlsson, folkloristen Tora Wall, den skrockfulla gästen Paulina Tarabczynska. I gult - Monica Lidén som berättar om sina ritualer som är närmast HELIGA innan hon går upp på planen inför en match i Roller Derby! Sist ut till höger men absolut inte minst - den heeeeelt oskrockfulla bisittaren Hasse Brontén. Foto: Ronnie Ritterland/Sveriges Radio
Tema: Skrock och vidskeplighet

Nycklar och krossade speglar - varför är vi så nojiga?

Folkloristen Tora Wall om att inte lägga nycklarna på bordet
4:25 min

Hur kommer det sig att det sägs att en krossad spegel ger sju års olycka? Folkloristen Tora Wall guidar oss genom skrockdjungeln.

Varför aktar sig en del personer för a-brunnar? Marika Carlsson och Hasse Brontén har bjudit in folkloristen och berättaren Tora Wall från Nordiska museet som har svaren på vår vidskeplighet.

Hon berättar bland annat om varför man ska salta bakom ryggen om man råkar krossa en spegel för att undvika sju års olycka.


Missade du att höra av dig till oss i programmet!

Då är du alltid varmt välkommen att mejla oss eller skriva till oss i sociala medier!

Här hittar du oss på  Facebook och här hittar du oss på Twitter och här hittar du oss på Instagram!

E-post:


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".