Vi har bjudit in teologen Tommy Zackrisson för att reda ut var traditionerna härstammar ifrån. Psykologen Jenny Jägerfeld medverkar också i programmet och ger sin syn på traditioner ur ett psykologiskt perspektiv. På bilden står Hasse Brontén som är vikarierande programledare längst fram i ett iscensatt luciatåg tillsammans med teologen Tommy Zackrisson, producenten som vikarierar som bisittare - Maja Åström och slutligen med psykologen Jenny Jägerfeld längst bak i ledet. Alla tittar in i kameran och har knäppta händer.
Vi har bjudit in teologen Tommy Zackrisson för att reda ut var traditionerna härstammar ifrån. Psykologen Jenny Jägerfeld medverkar också i programmet och ger sin syn på traditioner ur ett psykologiskt perspektiv. Foto: Ronnie Ritterland / Sveriges Radio
Lyssna om du törs!

Midnatt råder och tyst det är i husen - men vad är grejen med ljusen?

3:38 min

Tänk att man kan bli så rädd av att lyssna på något så oskyldigt som en teolog. För det är just vad som sker när teologen Tommy Zackrisson berättar varför vi faktiskt ställer ut den där gröten till jultomten.

Va? Säg inte att du brukar strunta i den traditionen! För i så fall varnar vi dig som är känslig för att lyssna på den här förklaringen ... 

I dagens Marika i P4 pratar vi alltså om traditioner. Marika Carlsson är sjuk så Hasse Brontén är programledare och Maja Åström går in som bisittare.

Psykologen Jenny Jägerfeld medverkar också i programmet och ger sin syn på traditioner ur ett psykologiskt perspektiv.


Missade du att höra av dig till oss?

Misströsta ej! Vi finns här för dig på Facebook, Twitter och Instagram och vi lovar att vi läser alla kommentarer även om du kan få vänta till kontorstid på ett svar. Sen går det så klart också alltid bra att MEJLA!Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista