Går du upp med solen och får uträttat alla ärenden innan klockan elva? Eller ställer du nio alarm och det känns som sju svåra år att stiga upp ur sängen? Det vill vi ta reda på i veckans Marika i P4.
1 av 2
Går du upp med solen och får uträttat alla ärenden innan klockan elva? Eller ställer du nio alarm och det känns som sju svåra år att stiga upp ur sängen? Det vill vi ta reda på i veckans Marika i P4. Foto: Ronnie Ritterland / Sveriges Radio
Marika Carlsson säger att ibland känns det som att hon hellre hade sågat av sig än kroppsdel om hon bara fått slippa gå upp - så morgontrött är hon - tvärtemot den morgonpigga bisittaren Hasse Brontén.
2 av 2
Marika Carlsson säger att ibland känns det som att hon hellre hade sågat av sig än kroppsdel om hon bara fått slippa gå upp - så morgontrött är hon - tvärtemot den morgonpigga bisittaren Hasse Brontén. Foto: Ronnie Ritterland / Sveriges Radio
#MarikaiP4

Väckarklockorna du inte trodde fanns

Nils Olander om Kalle Anka-metoden och väckarklockor som kräver hjärngympa
2:25 min

Behöver du liksom Marika Carlsson en rejält aggressiv väckarklocka för att överhuvudtaget vakna på morgonen? 

Då är det här kanske livsnödvändig information för dig OM du vill höra om både gamla och nya monster till alternativa väckningsmetoder ...

Marika Carlsson säger att ibland känns det som att hon hellre hade sågat av sig än kroppsdel om hon bara fått slippa gå upp. Så morgontrött är hon och det är just det som är ämnet den här dagen.

I veckans Marika i P4 pratar vi om morgontrötthet. Därför har Marika Carlsson och Hasse Brontén bjudit in Nils Olander till programmet, som är intendent på Teknikska museet i Stockholm, för att prata om väckarklockor. 

Men inte vilka väckarklockor som helst. Hör om Kalle Anka-metoden och den senaste teknikens nya underliga monster till väckarklockor som kräver att du använder hjärnan för att få tyst på väckningsljudet. 

Medverkar i programmet gör också Torbjörn Åkerstedt, stress- och sömnprofessor vid Stockholms universitet och Karolinska institutet.


Hur möter du tidiga morgnar?

Går du upp med solen och får uträttat alla ärenden innan klockan elva? Eller ställer du nio alarm och det känns som sju svåra år att stiga upp ur sängen? Det vill vi ta reda på i veckans Marika i P4.

Med Marika Carlsson i programledarstolen och den inhoppande bisittaren Hasse Brontén vid sin sida har de bjudit in en hel hög med gäster som lovar hjälpa oss att djupdyka i ämnet. 

Här kan du läsa och och höra lyssnarnas berättelser om morgonrutiner!

Här kan du läsa mer om vilka som medverkar i programmet!


Missade du att höra av dig till oss?

Vi finns på Facebook, Twitter och Instagram men det går också bra att MEJLA!

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".