Marika Carlsson och Hasse Brontén gästades av bland andra Torbjörn Åkerstedt, stress- och sömnprofessor vid Stockholms universitet och Karolinska institutet och Nils Olander intendent på Teknikska museet i Stockholm
Marika Carlsson och Hasse Brontén gästades av bland andra Torbjörn Åkerstedt, stress- och sömnprofessor vid Stockholms universitet och Karolinska institutet och Nils Olander intendent på Teknikska museet i Stockholm Foto: Ronnie Ritterland / Sveriges Radio
#MarikaiP4

Blindhet och sömn - så påverkas den som inte kan se

Lyssnaren Kjell: "Jag är blind och morgonpigg - varför det?"
1:48 min

Lyssnaren Kjell ringer in. Han är blind sedan 35 år tillbaka och undrar varför han är morgonpigg trots att han inte vaknar av ljuset. Torbjörn Åkerstedt förklarar hur det ligger till.


I dagens Marika i P4 pratar vi om morgontrötthet. Därför har Marika Carlsson och Hasse Brontén bjudit in bland andra stress- och sömnprofessorn Torbjörn Åkerstedt till programmet för att få svar på både sina egna och lyssnarnas frågor. 


Hur möter du tidiga morgnar?

Går du upp med solen och får uträttat alla ärenden innan klockan elva? Eller ställer du nio alarm och det känns som sju svåra år att stiga upp ur sängen? Det vill vi ta reda på i veckans Marika i P4.

Med Marika Carlsson i programledarstolen och den inhoppande bisittaren Hasse Brontén vid sin sida har de bjudit in en hel hög med gäster som lovar hjälpa oss att djupdyka i ämnet. 

Här kan du läsa och och höra lyssnarnas berättelser om morgonrutiner!

Här kan du läsa mer om vilka som medverkar i programmet!


Missade du att höra av dig till oss?

Vi finns på Facebook, Twitter och Instagram men det går också bra att MEJLA!

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".