Om Ögonblicket

Minns du vad du tänkte, hur du kände i just den stunden som sen visade sig förändra hela ditt liv?

”Ögonblicket” är en poddradiospecial som vill fånga känslan då allt förändrades. I tio delar möter Mohamed El Abed personerna som var med under mer eller mindre kända händelser under 2000-talet. Bland annat pratar han med artisten Behrang Miri som flyttade Tintin-böckerna på Stadsteatern Kulturhuset, affärsmannen Daniel Sachs som var med under IT-kraschen och debattören och journalisten Emma Dominguez som drev ”Alby är inte till salu”.

Tillsammans med programledaren ska de försöka minnas känslorna och tankarna från dagen, ögonblicket som förändrade allt.
 

– Ofta ger vi oss inte tid att på riktigt gå tillbaks till de där ögonblicken där saker stod på spel, men jag tror att det är viktigt. Idén till podden kom ur nyfikenheten att höra hur personer som varit med om omvälvande händelser tänkte och kände just då, säger Mohamed El Abed.

Han har tidigare programlett podden Klassresan och förra året producerade han för Sveriges Radios räkning kortdokumentären ”Dagen då min mamma dog”.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".