Filmpool Nord vill fördubbla sin filmproduktion

Det är filmfestivalernas säsong: Tempo dokumentärfestival och Stockholm Filmfestival i nästa vecka. I Luleå pågår just nu Luleå Filmfestival. Årets tema är sport. Det blir bland annat Sverigepremiär på den ryska filmen Garpastum som handlar om två fotbollsspelande bröder i St. Petersburg.

Även i produktionsledet händer det en hel del i Norrbotten. Filmpool Nord har som mål att fördubbla sin produktion av film de närmsta året. Målet är åtta långfilmer eller tv-serier under 2007 och 2008. Det blir möjligt genom att ägarna, landstinget och kommunerna, har skjutit till mer pengar så att fler långfilmer kan göras. Stina Almqvist är utvecklingschef på Filmpool Nord.

Närmast på tur i filmproduktionen står Jan Troells nästa långfilm Maria Larsson eviga ögonblick i februari-mars och Tomas Alfredsons Låt den rätte komma in. Reporter Jon Kärneskog vid SR Norrbotten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".