Henning Mankell sponsrar Romateater

Författaren Henning Mankell har donerat en ansenlig summa pengar för att sponsra Romateatern. Han vill gärna se den planerade Shakespeare-uppsättningen Hamlet, i regi av Lars Norén i Roma i sommar. Mankell är alltså en av dem som träder in som sponsor efter Svenska Spels avhopp. Christina Vainio är producent för Romateatern.

Efter Svenska Spels besked att det inte kom att bli några mer sponsorpengar till Shakespeare såg det ett tag dystert ut inför sommarens stora satsning Hamlet. En produktion som efter Roma skall på turné för Riksteatern och det stora dragplåstret är den inlånade regissören - Lars Norén.

Men sponsorjakten har gått bra. Christina Vainio gläds till exempel åt författarnamnet Henning Mankell bland donationerna...

Rollbesättningen är inte helt klar. Det pågår avtalsskrivningar och Christina Vainio vill inte röja vem som står på lut för att göra titelrollen Hamlet. Hon säger bara att det blir en skådespelare känd för den breda allmänheten.

Men drottningen i dramat kan hon namnge: Lil Terselius.

Katarina Hedström

katarina.hedstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".