Blair om Big Brother

I Storbritannien har dokusåpan Big Brother slagit rekord i tittarklagomål och blivit en fråga för premiärminister Tony Blair. Anledningen är att en av deltagarna får utstå rasistiska tillmälen från de andra programmet:

31-åriga Shilpa Shetty är skådespelerska med rötterna i Indien och i filmindustrins Bollywood, Indiens motsvarighet till Hollywood. Och en av deltagarna i Celebrity Big Brother.

Nu kommer allt fler klagomål från tittare som har reagerat på hur hon har behandlats i programmet. Närmare 20.000 personer har hört av sig.

Shilpa Shetty har ofta tilltalats med ord som ”hund” och kallats för olika könsord . Hon har anklagats för att lukta illa och äta konstig mat, bland annat. Och självaste premiärminister Tony Blair var tvungen att uttala sig, efter att frågan tagits upp i det brittiska parlamentet.

Tony Blair uppger att han aldrig har tittat på dokusåpan - men säger att han är emot alla former av rasism.

Finansminister Gordon Brown råkar vara på besök i Indien just nu - och möttes av demonstrationer och efterhängsna journalister. En polisutredning har också inletts som rör dom hotfulla brev som har skickats till tv-bolaget Channel 4. Ledningen förnekar att rasism har förekommit - och kan glädjas åt att tittarsiffrorna ökar.

Big Brother är känt för innehålla mycket konflikter. Nyligen lämnade den tredje personen dokusåpan i vredesmod. Det var den favorit-tippade sångaren Leo Sayer som tog sig ut ur huset - han hade tröttnat på att inte få några rena underkläder.

                                         Maria Eksedler, London