Supersugen rolig sorgsen segdragen

Den amerikanska komedin Supersugen (regi: Greg Mottola) har svensk premiär i morgon, och där ingredienserna är välbekanta. High School-avslutningen närmar sig för tre töntiga killar, som ställer sitt hopp till ett falsk leg. Om de kan köpa ut sprit blir det biljetten till en fest där de hoppas att bli av med sina oskulder.

Vad som är tänkt att bli den stora natten urartar snart i en helvetesvandring på förstadsgator, i baksätet på polisbilar och på helt fel fester. Och även om samtalet killarna emellan ofta rör sig i höjd med midjan, så är inte Supersugen nån pajjig fastna-med-snoppenkomedi, utan en mycket välskriven film, med eleganta referenser som flimrar förbi mest i förbifarten. Och med en lite sorgsen ton mitt i hormonkaoset. Jonah Hill och Michael Cera i huvudrollerna har något så i grunden oskuldsfullt i sin uppsyn att de håller det hela på rätt köl.

Regissören Greg Mottola gör dock misstaget att dra ut på det hela, och det är synd på rara ärtor som är alldeles sönderkokta efter 1 timme 55 minuter. Att det killarnas längsta natt ursäktar inte en för lång film, men Supersugen ska hursomhelst rekommenderas.

                                                         Måns Hirschfeldt

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista