Read my lips gör segertåg över världen

Det här till ovanligheterna att filmklippare får uppskattning för sin insats i arbetet med att producera en film. Johan Söderberg är ett av undantagen -- ja, han har faktiskt fått beundrare över hela jorden.
Som en e-postsmitta med ett politiskt budskap har den spridits de senaste veckorna. Read my lips-filmen där man lyckats klippa ihop bilder på George Bush och Tony Blair så att det ser ut som om de sjunger fram en kärleksförklaring till varandra. Filmen är gjord av filmklipparen och musikern Johan Söderberg som också klippt lite längre filmer, till exempel Lucky People Center International, dokumentären Sacrificio och en rad reklamfilmer. Just nu är han aktuell på flera sätt, bland annat har han klippt Erik Gandinis dokumentärfilm Surplus och så är han en av regissörerna bakom dokumentären Tokyo Noise som släpps på video i nästa vecka. Johan Söderberg är också musiker, och hans förflutna i grupper som Blue for Two och Lucky People Center märks när han klipper dokumentärer så att de blir musik. Roger Wilson har träffat honom. Lyssna på sändningen 13.05 den 10 april.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".