Ett visuellt Iran i Malmö

På Roseum i Malmö kan man passa på att stifta bekantskap med samtida iransk visuell kultur under rubriken ''Iranian pool''tom anndag påsk.
Ljud av entonig arabisk musik -Nej, nej, nej - sätt inte likhetstecken mellan den här musiken och livet i dagens Iran. Och tro inte att den i väst så hyllade iranske filmregissören Abbas Kiarostami och hans poetiska filmer ger en representativ bild av landet. Det säger Setareh Shahbazi, en av de konstnärer med iranska rötter som med grälla serieteckningar, videoklipp ur iranska såpoperor och en feministisk nättidskrift vill ge alternativ till den gängse bilden av muslimsk kultur. ”Many people just don´t think that there is something like media, critics or television and radio and all these other normal things which You don´t hear about” Setareh Shahbazi -Många känner inte till det komplexa medielandskapet i Iran som går mot en ökad liberalisering, menar Setareh Shahbazi som hoppas att utställningen i Malmö ska ge upphov till samtal och tankar kring en iransk verklighet bortom alla schabloner. Lars Lönroth
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".