Katapult II

Apropå katapulter så fortsätter debatten kring Sveriges Radios ledning efter att kulturminister Marita Ulvskog skjutit ut Marika Ehrenkrona ur ordförandestolen.
På Dagens Nyheters debattsida, skriver idag journalistprofessorn Stig Hadenius att det är dags att slå ihop Sveriges Radio och Sveriges Television igen. Med ett stort bolag blir det mer naturligt att detta får en professionell styrelse, skriver Hadenius och menar att det i en sån styrelse behövs personer med bland annat teknisk, ekonomisk, juridisk, publicistisk och kulturell kunskap. Nu är väl det kanske ett krav som man kan ställa på en styrelse oavsett om man slår ihop publicserviceföretagen eller inte - för både det ekonomiska och det juridiska verkar det ju vara lite skralt med och den där publicistiska och kulturella kunskapen? - det låter ju inte bara flott utan skulle kanske skona kulturministern från att behöva trycka på katapultknappen alltför ofta. Måns Hirschfeldt
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".