Foto: Stephen Gill
Fotografi

Ett tips: Stephen Gills fotografier!

Ett tips från Kulturnytt till oroliga bankirer och börsmäklare: titta in på lilla Gun Gallery i Stockholm. Där visar den brittiske fotografen Stephen Gill fotosviten ”A Series of Disappointments”. Enkla, svartvita bilder av kasserade spelbongar, uppfiskade på olika vadslagningskontor i Londonförorten Hackney.

Papprena är knådade av besvikelsen över uteblivna vinster. Sammanbitet hopvikta, ursinnigt hopknycklade eller kreativt skulpterade till sugrör, rosetter och djurhuvuden.

Hackney är en ruffig arbetarstadsdel med dåligt rykte. Men väldigt många spelbutiker. Drömmen om storvinsten är lika verksam där som på Wallstreet. Den är klasslös.

Till skillnad från förlusten, då. I Hackney kan man ju inte räkna med några statliga räddningspaket. Hur skulle det se ut?

7.500 får man betala för ett av Gills foton. Särskilt muntra är de väl inte. Men en förhållandevis säker investering, i dagens läge.

Mårten Arndtzén

mårten.arndtzen@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista