Richard Olsson och Benjamin Wahlgren Ingrosso. Fotograf Peter Knutson
Musikal

Sune som musikalstjärna

Sören Olssons och Anders Jacobssons lätt galne pojkehjälte Sune har nu blivit musikalhjälte. Sune spelas av en oerhört driven Benjamin Wahlgren Ingrosso och det sker på Göta Lejon i Stockholm.

Det är här är en hak-tappande, infallsrik, rolig och osmaklig musikal.

Sune och hans familj är ju som figurer lätt överdrivna och och galna - här möter de regissören Fredde Granberg som ju är känd för allt annat än måttfullhet.

I den här musikalen ska Sunes familj bli Årets familj i ett Tv-program och därmed vinna 1 miljon. Allt är tillåtet. Både i tävlingen och på scenen - Tvs programledare Richard Olsson gör en extremt skruvad version av sig själv.

Och som sagt - varje infall man kan tänka sig eller inte tänka sig har de behållt. Bollywooddansnummer, en låt ur Grease och så lite MC Hammer och klassisk balett plus usel och kul komik. Jag har aldrig sett nåt liknande - och rodnar av pinsamheterna och blir varm av skratten. På Göta Lejon, där alltså musikalen Sune spelas, med musik av Martin Landh.

Per Feltzin

per.feltzin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista