Har Mark Levengood någon ull?

En halv miljon exemplar sålde Mark Levengoods och Unni Lindells förra bok. Nu är uppföljaren här: "Gud som haver barnen kär har du någon ull". Maja Aase är inte gladare för det.
Nej, Mark Levengoods och Unni Lindells böcker med barncitat är inte gulliga, dom är irriterande. Ettan, Gamla tanter lägger inte ägg, har sålt i en halv miljon exemplar och nu kommer tvåan: Gud som haver barnen kär/har du någon ull. När Levengood och Lindell ska sno ihop en bok intervjuar dom en massa barn och väljer ut citat som är lagom tokiga och så är boken klar. Unni Lindell säger att hon har blivit miljonär på konceptet och Levengood är mest glad och dricker champagne. Barnen däremot, dom får inte vara med med efternamn, dom är bara rara Linn, fem år, eller Anton, sex. Kanske känner dom inte ens igen vad dom har sagt - och om nån del av vinsten har skänkts till en barnorganisation, så står i alla fall inte det på bokomslagen. Levengood och Lindell blir alltså rika på barnens tankar, men barnen, ja, dom får väl nöja sig med att ha träffat kändisen Mark. Men om det nån gång skulle sättas ihop en antologi med aforismer som TV-män eller deckartanter har tänkt ut, då tror inte jag att Mark Levengood eller Unni Lindell accepterar nollarvode och anonymitet. För då handlar det om vuxna, och inte bara om barn. Maja Aase
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".