Kerstin Brunnberg

Kerstin Brunnberg ny ordförande i Statens Kulturråd

Regeringen har idag utsett journalisten Kerstin Brunnberg till ny ordförande i styrelsen för Statens Kulturråd. Hon kommer närmast från en tjänst som VD för Sveriges Radio AB.

Kerstin Brunnberg tillträder posten som ordförande den 1 februari 2009, hennes förordnande löper ut den 31 december 2010. Mats Svegfors entledigas samtidigt, på egen begäran, från ordförandeposten.  

- Med Kerstin Brunnberg får Statens Kulturråd en mycket kompetent och erfaren ordförande, säger kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth i en kommentar. Kerstin Brunnberg är en driven journalist som i sin yrkesbana alltid har lyft vikten av en bred samhällsdiskussion. Det är ett perspektiv som också är centralt för Statens kulturråds verksamhet.  

Kerstin Brunnberg:

- Jag är hedrad över att få uppdraget som ordförande i Statens Kulturråd, ett fint och spännande uppdrag som jag ser mycket fram emot. Det gäller i synnerhet i en tid där kulturen är så i fokus, men också för att kultur är en påverkanskraft av nästan ofattbar styrka, och Kulturrådet är en förutsättning för detta. Jag ser också fram emot samarbetet med rådets
generaldirektör Kennet Johansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".