Malin Axelsson Foto: Pierre Zoetterman Riksteatern

Ny konstnärlig ledare för Ung scen/öst

Östgötateaterns barn- och ungdomsgrupp Ung scen/öst, som sedan bildandet för åtta år sen har haft Måns Lagerlöf som konstnärlig ledare, får från sommaren 2009 en ny chef:

”Valet har fallit på Malin Axelsson, som vi tror kommer att föra vidare den fantastiska verksamhet som gruppen har etablerat, men också utveckla den vidare på ett spännande sätt”, säger teaterchef Johan Celander.

Malin Axelsson är 33 år och verksam som dramatiker och regissör. Hon är utbildad på Dramatiska Institutets dramatikerlinje. De fyra senaste åren har hon varit husdramatiker på Riksteaterns Barn och Unga där hon bland annat har skrivit pjäserna Skitsjuk och Jävla Otto. Utöver sin tjänst på Riksteatern har hon varit verksam på många av Sveriges teatrar och arbetat med den fria gruppen Teater Scenario. Hon slog igenom med Jösses flickor - Återkomsten och pjäsen Stålflikkan på Stockholm Stadsteater 2006.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista