KULTURPOLITIK

Omdiskuterad utredning presenteras

Idag presenteras den nya kulturutredningen.

En ovanligt uppmärksammad Kulturutredning får man väl lov att säga, den första under en borgerlig regering, ledd av förläggaren Eva Swartz Grimaldi, och under sin korta forcerade tid har den kantats av ovanligt många kontroverser. Medarbetare och rådgivande experter har lämnat arbetet i frustration.

Ett stort antal av de kommande förslagen har läckt ut i förväg med så omfattande presentationer i rena power point-klassen, att de tycks ha släppts med flit.

En händelse som inte bara ser ut utan väl också är en tanke är att den Skuggutredning som organiserats i kulturlivet, idag kommer ut med en ordbok som skulle kunna användas för det ändamålet att formulera nya kulturpolitiska mål. Parlör - en ordbok för icke mätbara värden, heter den med nybildade ord från ett 50-tal bidragsgivare, och boken är redigerad av Jacob Hirdwall, Erik Uddenberg och Stina Oscarson, Orionteaterns ledare

Lyssna på Kulturnytts program inför kulturutredningen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".