Teater

Unga Klara räddas

Unga Klara är en unik verksamhet av stort nationellt och internationellt intresse. Det slås fast i en utredning som Kulturrådet presenterade i går. Utredningen föreslår därför att Unga Klara, som i dag är en del av Stockholms stadsteater, blir en fristående verksamhet med statligt bidrag.

Från den 1 juli kommer Unga Klara inte att finnas kvar i sin nuvarande form, på Stockholms stadsteater. Kulturrådet kommer nu att föreslå regeringen att man lyfter fram Unga Klara som en aktör av kulturpolitiskt intresse. Inom tre år ska man försöka hitta en långsiktig lösning för Unga Klara. Fram tills dess lever verksamheten vidare på tillfälliga pengar från staten.
- Den här utredningen befäster Unga Klaras ryktbarhet och betydelse för scenkonstens utveckling både i Sverige och utomlands, säger Kulturrådets nya ordförande Kerstin Brunnberg i ett pressmeddelande.

                                                                 Kulturnytt

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".