Serieforskaren Helena Magnusson är en av de medverkande vid Sveriges första akademiska seriekonferens i Växjö FOTO: Henrik Montgomery/Scanpix
serier

Akademiskt seriemöte i Växjö

Tristess i kanadensaren Adriane Tomines grafiska noveller och postkoloniala analyser av Ingrid Vang-Nymans illustrationer. Det är två av de forskningsämnen som presenteras när Sveriges första akademiska seriekonferens börjar i Växjö idag.

Syftet med konferensen är att lyfta fram forskning om seriemediet och fokus ligger på det som kännetecknar serier: det intermediala samspelet mellan text och bild. Huvudföreläsare är franske serieteoretikern Thierry Groensteen, Paul Gravett från Storbritannien och svenska serieforskaren Helena Magnusson
   Växjö Universitet i samarbete med Seriefrämjandet och Malmö Högskola är arrangörer, och hoppas också kunna starta en internationell tidskrift med fokus på tecknade serier.

SR Kulturnytt
kulturnytt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".