Dyr renovering av Moderna museet

Saneringen av de nybyggda, men fuktskadade, husen kommer att bli 60 miljoner kronor dyrare än vad man tidigare trott. Totalt räknar Statens fastighetsverk med att saneringen ska kosta 170 miljoner kronor.
- När vi har börjat jobba med huset har vi hittat fler skador och en del skador som vi visste om hade större utbredning, så vi fick göra mer, säger Ulf Tomner som är projektledare på fastighetsverket Alla mattor i den 6000 kvadrmater stora byggnaden läggs om, innertaken har på grund av fuktskador fått bytas och skadorna i husens grund krävde större ingrepp än vad man trodde. Vem som till slut får betala avgörs i höst då fastighetsverkets ansvarsutredning blir klar. - Vi vill föra ordentliga resonemang med dom som är inblandade. Det är liksom ingen mening att kasta ur sig anklagelser. Det är rätt viktigt att det är välgrundat det man säger, säger Ulf Tomner. Jesper Lindau
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".