Ang Lees Taking Woodstock

Oj, vad feelgood det blev helt plötsligt. Som en lång, varm hashdoftande tröst-kram. Ang Lees film om händelserna kring den legendariska Woodstockfestivalen innehåller allt som behövs för en riktig må bra-rulle. En ilsken judisk mamma med ett hjärta av guld, en präktig lite stiff son som offrar allt för föräldrarna men inte vågar berätta att han gillar att ligga med killar. Några gulliga pensionärstanter och en före detta marinsoldat som numera lever som transperson. Ja, och så massor, massor, massor av drogrelaterade skämt då.

Min kollega på Svt Fredrik Sahlin skrev i sin blogg efter visningen av "Up" att han tyckte att det var konstigt att kritikerna här nere höll på att skratta på sig när någon drattar på rumpan, bara för att filmen är i 3D. Well, det fungerar precis lika bra när det är Ang Lee som regisserat en film också. Den här filmen mottogs så välvilligt att man nästan kunde tro att det var Woody Allen som gjort den.  Men trevligt var det - och precis vad jag behövde efter strejkande nätverk precis när det var dags att lämna kvällen program till SR i Stockholm.

Ibland är det okej att bara må bra, också. Faktiskt.

/Roger för Kinobloggen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista