TEATER

Måns Lagerlöf föreslås bli ny VD för Länsteatern i Örebro

Måns Lagerlöf är 37 år gammal och är utbildad regissör vid Dramatiska institutet. Han har sedan 2001 byggt upp och varit konstnärlig ledare för ung scen/öst i Norrköping. Ung scen/öst är en satellitverksamhet till Östgötateatern och har rönt stor uppmärksamhet. Till exempel innehade ung scen/öst mellan 2006 och 2008 regeringens nationella barn- och ungdomsteateruppdrag. Måns har också ett brinnande engagemang för miljöfrågor vilket kommer att genomsyra teaterns verksamhet om han tillträder som VD.

- Vi är övertygade om att Måns är den som kan leda teatern i en tid då den ställs inför stora utmaningar, säger styrelseordförande Lasse Sjöberg som lett arbetet i rekryteringsgruppen.

Förslaget till ny VD läggs fram för styrelsen den 11 juni och innan dess skall frågan behandlas i enlighet med MBL. Rekryteringsgruppen, som lägger fram förslaget, består av styrelsens arbetsutskott samt representanter från personalen. Ett enigt arbetsutskott och en överväldigande majoritet av personalen står bakom Måns Lagerlöf som ny VD.

SR Kulturnytt
kulturnytt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista