Kultursöndag läggs ner nästa höst

Sveriges Televisions Kultursöndag, med programmen Bildjournalen, Musikspegeln och Röda Rummet, kommer läggas ner, men det är fortfarande oklart vad som kommer att hända med programmen på sikt.
- Vad man har gjort är ju att man har tillsatt pengar för att utveckla program som ska komma igång år 2005. Problemet, tycker jag, är att vi kommer sakna bevakande kulturprogram, eller fördjupande kulturprogram, inom de här tre områdena under nästa höst. Det tycker jag är ett problem, säger Ola Wading, som är projektledare för Röda Rummet. Under hösten tjugohundrafyra tar Kultursöndag paus. Då ska det ske någon form av utvecklingsarbete. Men exakt vad som sedan händer är oklart. Kanske nya program, eller de gamla under nya namn, med ny form. Den fördjupande bevakningen av litteratur, konst, jazz och klassisk musik inom SVT kommer i alla fall ta en paus under nästa höst. - Det är klart att då får man ju se hur SVT ska klara sitt uppdrag att ha en fördjupande bevakning av kulturområdet under hösten 2004. Det gäller det att hålla ögonen på, säger Björn Östlund, projektledare för Bildjournalen. Jesper Lindau
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".