UTRIKES

Vita huset vs Fox News

I USA har Vita Huset gått till offensiv mot tv-kanalen Fox News. Obamas kommunikationschef anklagar tv-kanalen för att bedriva en kampanj mot presidenten.

Vita huset beskriver tv-kanalen Fox News som en kommunikationskanal för det republikanska partiet.
   Fox News agerar som på beställning från de konservativa, sa president Obamas kommunikationschef Anita Dunn till CNN. Och Vita Husets pressekreterare gav ytterligare bränsle till debatten igår:
– Fox News ljuger, sa Robert Gibbs.

Fox nyhetskanal är känd för sina kommenterande så kallade opinionsprogram, där programledare som Bill O'Reilley, Sean Hannity och Glenn Beck kväll efter kväll går hårt åt Obama-administrationen.

Den kontroversielle Glenn Beck har bland annat anklagat Obama för att vara rasist och hata vita. I sitt program i går sa Beck att han skulle välkomna en diskussion med Vita Huset, men det kommer inte hända, sa han, de bryr sig inte om sanningen.

Vita Husets ovanliga inlägg i mediedebatten kommer samtidigt som Obama den senaste tiden kämpat mot sjunkande opinionssiffror.
   Fox News chefer avfärdar kritiken från Vita Huset och säger: skjut inte budbäraren, Obama-administrationen kan inte skylla sina misslyckanden på andra.

Ginna Lindberg/SR Kulturnytt
ginna.lindberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".