Medier

SVT anmält till konkurrensverket

Branchorganisationen Film & TV-producenterna anmäler Sveriges Television till Konkurrensverket. SVT stjäl idéer och missbrukar sin dominerande ställning menar producentföreningen.

SVT måste följa de regler som finns, och vi uppfattar att de inte gör det säger Robert Aschberg till TT Spektra. Film & TV-producenterna vill att Sveriges Television ska anamma det brittiska BBC-systemet, där det är tydligt reglerat hur många produktioner som görs internt och hur många som läggs ut. SVT:s tillförordnade programdirektör Lena Glaser säger att SVT:s uppdrag är att få fram de bästa programmen till ett så rimligt pris som möjligt och att SVT och producenterna "uppenbarligen har delade meningar".
-Det är ganska grova anklagelser mot oss; stöld, sinka arbetsprocesser, att vi inte betalar det vi ska... säger Lena Glaser, men hon menar att man tar frågan på största allvar och att man har fortlöpande kontakt med producentföreningen.

TT Spektra/Kulturnytt

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".