Barns rätt till kultur

Nordens skolelever bör få rätt till mer kultur och kreativitet i skolan. Det är Nordiska Rådets kultur- och utbildningsutskott som önskar sig kulturskolor i alla kommuner, fler professionella konstnärer i skolklassen och fler kreativa ämnen i skolan.

 -De länder som hamnar högt i de europeiska skolundersökningarna prioriterar kreativa ämnen högt. För att säkra kvalitén i den nordiska skolan är det avgörande att barn får rätt att utvecklas kreativt, säger svenska socialdemokratiska riksdagsmannen Monica Green till norden.org. Green är en av ledamöterna i Nordiska rådets kultur- och utbildningsutskott.

Nu vill utskottet att de nordiska kultur- och utbildningsministrarna undertecknar en nordisk deklaration om barns rätt till kreativ utveckling. Förslagets stöds av alla de fem nordiska länderna och kommer att behandlas under Nordiska Rådets session som inleds i Stockholm på tisdagen.

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".