DANS

Oväntad publikframgång för Skånes Dansteater

Till sin egen förvåning upplever Skånes dansteater sin största publikframgång på flera år.  Det är föreställningen Black silk, med koreografier av Pontus Lidberg och Jorma Outinen som lockat 10 000, nästan dubbelt så stor publik som höstuppsättningen brukar göra. Skånes Dansteaterns chef Åsa Söderberg är själv förvånad över genomslaget.

Skånes Dansteater har även sökt pengar från både Region Skåne och Malmö stad för att genomföra en gigantisk utomhusföreställning i Dockan, på det gamla Kockumsområdet i Malmö nästa år. Uppsättningen kommer att kosta 5 miljoner och ska förutom dansare även inkludera körsångare, simhoppare och konstsimmare. 

Sediment heter uppsättning och är tänkt att utforska Dockans kulturella och materiella historia. Dessutom blir det en jubileumsföreställning för Öresundsförbindelsens öppnande tio år tidigare.

David Richter, SR Kulturnytt

david.richter@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista