Erfaren chef till Malmöoperan

Bengt Hall blir ny - eller snarare nygammal - vd och konstnärlig chef för Malmö Opera. Detta beslutade Malmö Operas styrelse på fredagen. Hall är just nu tillförordnad på vd-posten och har tidigare varit chef för samma teaterhus, 1993-1996 när det fortfarande hette Malmö musikteater. 
   - Något förvånad men självklart också glad över att få fortsätta arbeta i och med Malmö Opera, dess personal och den framtida verksamheten, säger Bengt Hall i ett pressmeddelande

Bengt Hall har tidigare varit chef för Kungliga Operan i Stockholm, rektor för Musikhögskolan i Malmö, chef för Malmö symfoniorkester och chef för Rikskonserter, samt fram tills nu också varit Kulturdirektör i Malmö stad.   
   Tidigare var ledarskapet på Malmö Opera uppdelat mellan vd och konstnärlig chef, vilket varit en källa till konflikter. Bengt Hall tillsätts nu på båda posterna och hans förordnande gäller till 30 juni 2013. 
   – Att vara VD och konstnärligt ansvarig för regionens största konstnärliga verksamhet är ett uppdrag som lika stimulerande som det är fullt av utmaningar, säger Bengt Hall.

SR Kulturnytt
kulturnytt@sr.se

Tidigare i Kulturnytt: