Peter Englund börjar akademiblogga

Många sörjde när Peter Englund la bloggandet på hyllan i somras, i samband med att han tillträdde som ständig sekreterare i Svenska Akademien. Nu meddelar Englund att han tar upp bloggandet igen efter nyår. Och ja, det kommer att ske i ämbetet - en akademiblogg med andra ord.

Så här skriver Peter Englund själv på sin sedan i juni vilande :

"Jag har fått ett antal frågor om det kommer bli någon akademiblogg, och jag kan nu bekräfta att, ja, jag tänker börja blogga i ämbetet. Som det ser ut nu kommer det dock först bli efter nyår – jag har helt enkelt haft för mycket att göra. Men när det sker kommer detta faktum att annonseras ordentligt på denna plats, med länk och allt."

Ännu en milstolpe i den digitala revolutionen är därmed nådd. Nu återstår väl kanske bara att kungahuset börjar blogga. Vem skulle inte vilja läsa Prinsessbröllopsbloggen, Renoveringen av Haga-bloggen, Hela Hovet stormar-bloggen...

Cecilia Djurberg
cecilia.djurberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista