tv

Jay Lenos nya show läggs ned

Den amerikanske tv-stjärnan och komikern Jay Lenos nya program på tv-kanalen NBC läggs ner efter bara fyra månader. Och tv-bolaget NBC ska nu försöka hitta ett helt nytt upplägg för kanalens båda storstjärnor Jay Leno och Conan O´Brien, två av USA:s mest kända tv-personligheter.

Både Jay Leno och Conan O´Brien har försökt skoja bort de ihärdiga rykten som omgärdat deras program på senare tid. Leno säger att NBC på välkänt NBC-vis har lovat att behandla alla parter lika illa och O´Brien att NBC skulle låta de båda göra upp i en bur och den som kom ut levande skulle få äran att lämna NBC.

Men igår kom så NBC den i USA mycket stora nyheten att Jay Lenos nya tv-program läggs ner. Det startade så sent som i höstas efter att Leno efter många år lämnade klassiska the Tonight Show som Conan O'Brien i sin tur fick ta över. Rockaden skulle göra NBC till en vinnare på den stenhårda reklammarknaden på bästa sen sändningstid i USA.

Men tittarna har svikit Lenos program och NBC:s plan är nu att han går tillbaka till sin gamla sändingstid, med samma startid som tuffe konkurrenten Letterman på CBS och att O´Briens program senareläggs en halvtimme. Det är ett upplägg som dock kräver O´Briens godkännande och ett sådant har ännu inte kommit.

Båda herrarna sitter på mångmiljonkontrakt och kan därför inte behandlas hur som helst.

Daniel Alling, SR Kulturnytt
daniel.alling@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista