kulturpolitik

En fjärdedel blir kvar av Rikskonserter

Kulturutredningen föreslog i höstas att Rikskonserter avvecklas i sin nuvarande form och att konsertproduktionen förs över till länsmusik, fria grupper och orkesterinstitutioner. Och SR:s Mitt i musiken kan idag avslöja att det som blir kvar av Rikskonserter i framtiden är två tredjedelar av budgeten och bara en fjärdedel av personalstyrkan.

Mer pengar till det fria musiklivet och mindre personal, det kommer utredningen om Sveriges nya plattform för musik att förelså om en dryg vecka. Utredningen med kulturhuschefen Eric Sjöström i spetsen föreslår att man frigör nästan en tredjedel av rikskonserters nuvarande budget. Drygt 20 miljoner kommer istället att gå till kulturrådet för fördelning till det fira musiklivet. Mer om vad som händer med statens skivbolag Caprice hör ni i Mitt i Musikens veckomagasin 12.30 i P2, idag.

Andreas Lindahl, SR Mitt i musiken
andreas.lindahl@sr.se


Share

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".