tv

Ungkarl har blivit äktenskapsdomare

Amerikanska komikern och skådespelaren Jerry Seinfeld är tillbaka i tv med en ny produktion: i går hade hans nya tv-program premiär i USA, en serie som handlar om äktenskapsgräl.

Jerry Seinfeld är tillbaka, tolv år efter att han avslutade sin succéserie Seinfeld på NBC, och hans nya programserie heter The Marriage ref: Äktenskapsdomaren. Seinfeld producerar serien och deltar också i några avsnitt, i ett program som är en blandning av dokusåpa, komedi och kändispanel. Det bygger på den universella frågan i många gräl: vem har egentligen rätt?

I premiäravsnittet framträdde ett par från Long Island som var djupt oense om nödvändigheten av att förvara en uppstoppad hund i vardagsrummet.
   En kändispanel kommenterar parets konflikt, varpå programledaren agerar domare och avgör vem av makarna som har rätt - det blev för övrigt ett enhälligt nej till mannen som ville bevara sin döda hund.

Tv-bolaget NBC räknar med att Jerry Seinfelds comeback ska lyfta kanalens dalande tittarsiffror, och premiäravsnittet av Äktenskapsdomaren var strategiskt placerat direkt efter OS-avslutningen igår för att locka mesta möjliga publik.

I nio år - med start 1989 - var Seinfeld den evige ungkarlen i tv-serien som bar hans namn, nu när han återvänder till tv, handlar allt istället om äktenskapet.
 – Att vara gift är rena guldgruvan sett ur en komedi-aspekt, har han sagt i intervjuer. NBC hoppas att hans tv-comeback också ska bli en guldgruva när det gäller annonsintäkter.

Ginna Lindberg, Kulturnytt i Washington
ginna.lindberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista