Performance

Fast-food-vigslar ala Genevieve

Nästa performance hos Lilith Performance studio i Malmö blir sju dagar lång. Den blir i form av en rad religiösa mässor som har olika teman. Det är Genevieve Belleveau som ska beta av allt ifrån ironi till narcissism.

Inne på Lilith performance studio har man byggt upp en kopia på Genevieves hem i New York. Det är här hon brukar ha mässor av olika slag, med teman.

I Malmö kommer hon beta av ironi, leda, berömmelse, besatthet, bekännelse, narcissism, katharsis och uppenbarelse. Besökarna ombeds ta med sig offergåvor som passar till mässans tema. Varför hon vill ta upp ämnena i form av mässor, trots att hon inte är präst, förklarar hon med att det är en miljö hon är bekant med.

– Det är något teatraliskt över mässor men samtidigt är det inte bara prästen som deltar aktivt, utan också besökarna, menar hon.

Nu kommer hon inte vara själv, utan en rad frivilliga ska medverka med sina respektive talanger. Och under ämnet besatthet tänker hon sig också viga en del deltagare, fast såklart bara på låtsas.

– Vi ska göra fast-food-vigslar, lite som om man åkte upp till en McDonalds, säger hon.

David Richter, SR Kulturnytt
david.richter@sr.se

Performancen kommer vara mellan 7 och 14 mars.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".