Sex Liza Marklund-böcker blir film

TV4 har påbörjat utvecklingen av sex filmer baserade på Liza Marklunds böcker. Bakom produktionen står filmbolaget Yellow Bird som gjorde filmatiseringen av Millenniumtrilogin.

Tillsammans med Nordisk film och tyska ARD Degeto ska Yellow Bird och TV4 filmatisera Studio sex, Prime time, Den röda vargen, Nobels testamente, Livstid och En plats i solen.

Böckerna handlar om kriminalreporter Annika Bengtzon. I de två första filmerna Sprängaren och Paradiset spelade Helena Bergström huvudrollen.

– Det känns fantastiskt roligt att kunna erbjuda TV4:s tittare sex filmatiseringar av Liza Marklunds omåttligt populära böcker. Jag tror och hoppas att tittarna kommer att fängslas av huvudpersonen Annika Bengtzons framfart som reporter på Kvällspressen, säger Åsa Sjöberg, programdirektör allmän-tv på TV4-Gruppen, i ett pressmeddelande.

Inspelningarna av filmerna planeras dra igång i början av 2011. Vem som ska regissera är inte klart ännu.

SR Kulturnytt
kulturnytt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".