INK - ny brittisk litteraturtidskrift

Andra numret av den nya brittiska litteraturtidskriften INK, som i bläck, har Viggo Mortensen som Aragorn på omslaget. Tema Sagan om Ringen alltså.

Nu sa jag litteraturtidskrift, fastän INK utger sig för att handla om musik, sport, resor och politk också, för som tur är är det inte alls så splittrat utan det är verkligen frosseri för bokälskare: hela 113 böcker i olika genrer och ämnen recenseras i januarinumret. Här finns också flera författarporträtt. Bland annat skriver Chuck Palahniuk som skrev Fight Club, dagbok. Och storsäjlaren Cathy Lette tycker inte att författare borde få recensera andra författare. I alla fall dom misslyckade hatar dom som det gått bra för och sågar dom. Dom är BCT: bitter, cynical and twisted, säger hon. INK går dessutom igenom förra årets flippar och floppar i den brittiska litteraturvärlden. Vem som fick priser, vem som fick ge ut en bok för att den är kändis, Harry Potter-manin, Sagan om ringen-hysterin och så vidare. Och så en hel avdelning om livet som författare, hur man överlever och sånt. Det är smart och ändå glossigt, seriöst och ändå roligt - inte svårtillgängligt med andra ord.


Stina Haraldsson


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".