Nyhet | Utrikes

Ghostbusters försöker rädda New York Public Library

Besökare på New York Public Library fick sig en överraskning häromdagen. Utan förvarning dök flera personer utklädda till spöken upp i en av bibliotekets läsesalar, för att sedan jagas bort av Ghostbusters. Jippot var organiserat av performancegruppen Improv everywhere, i ett försök att rädda biblioteket från budgetnedskärningar på 37 miljoner dollar.

Reaktionerna var blandade när spökena satte sig ner för att läsa böcker i Rose Reading Room. Vissa besökare skrattade, medan andra såg mer oroliga ut. Räddningen var dock inte långt borta. Efter några minuter dök fyra personer upp utklädda till Ghostbusters, komplett med uniformer och "proton packs", och började jaga bort spökena.

Performancegruppen Improv everywhere låg bakom händelsen, som var hämtad från filmen Ghostbusters. Och biblioteket var med på noterna, skriver Wall Street Journal.

Performancen var en del av bibliotekets kamp mot budgetnedskärningar på 37 miljoner dollar. Biblioteket tar för tillfället emot donationer och försöker få folk att protestera mot de föreslagna nedskärningarna. Om man med det här lyckades jaga bort budgetspökena återstår att se.