tv

Farväl till Lost

Nu på morgonen visades sista avsnittet av Tv-serien Lost i USA. Serien har dragit till sig miljontals tittare världen över och spänningen var stor inför hur det hela skulle sluta.

Det sista avsnittet av den populära Tv-serien Lost avslutades här i USA nu på morgonen svensk tid. Efter 6 år går av intrikata och rätt komplicerade historier om en grupp människor som överlever en flygkrasch på en tropisk, mystisk, öde Stilla Havs-ö in i historien.

Det sista avsnittet var hela två och en halv timme långt och på många platser i USA hade många trogna fans samlats på krogar eller hemma hos varandra för att ta farväl av serien tillsammans.
   Seriens försvarare hyllar bland annat dess komplexitet, de brukar säga att för en gångs skull har det gjorts en tv-serie som får folk att tänka till. Kritikerna tycker mest att Lost är meningslös och inte hänger ihop.

Skådespelaren Matthew Fox, som spelar Jack, en av seriens huvudfigurer, sa i pratprogrammet som ABC sänder efter Lost sista avsnitt i natt, sa att han inte hade sett slutet innan och blev mycket berörd av det. I amerikanska tidningars kommenteringsspår på nätet och i bloggar och annat gick de mest hängivna tittarnas reaktioner på det sista avsnittet från från totala hyllningar till stor besvikelse.

Lost har de senaste säsongarna tappat i publik i USA men under den sista säsongen såg ändå omkring 11 miljoner amerikaner varje avsnitt. Serien, som fått mängder av utmärkelser genom åren, har också fått miljontals supportrar runt om i världen och det sista avsnittet visades samtidigt i ett 60-tal länder.