Medier

Tidningen Vi bjuder på bröllopsfri zon

I ledaren till nummer 6 av tidningen Vi redogör chefredaktören Anneli Rogeman för de två saker tidningen Vi inte skriver om: Sverigedemokraterna och Kronprinsessans bröllop. 

Nej tack till bröllopsartiklar skriver Rogeman bland annat på grund av att: Vi vill undvika den underdånighet som monarkin för med sig.
Det var som en frisk vind blåste upp från tidningssidan. Tack för det. För till sist blir det till och med så att hänsynslösa paparazzireportage också spelar med i underdånigheten, på ett bakvänt sätt.

Plötsligt slog det mig att jag inte kom på en enda tidning, i den något bredare fåran som ändå Vi plöjer, som gjort samma markering. Vi skriver ingenting.

Så länge vi har ärftlig monarki får vi finna oss i att statschefens arvinges val av partner är att  betrakta som en nyhet. Men varför stannar så få seriösa redaktioner där? Det blev han från Ockelbo - där ser man.
Alla är inte intresserade av gästerna, kläderna, maten och kortegen och behöver inte heller hetsas att bli det. Risken finns att till sist också de kritiska artiklarna blir en del av upphetsningen.

Så istället för att läsa hur jag biter mig i svansen - gå till tidningen Vis bröllopsfria zon.