Kultur8an

Kultur8an - eller möjligen KulturR8an - heter TV8:s nya kulturprogram som enligt hemsidan ska lägga sin nos i blöt i rykande färska kulturhändelser.

Programledare är Stina Lundberg Dabrowski, TV8:s dragplåster i vår, ihop med Carl Bildt som är värd för ett samtalsprogram. Premiären av Kultur8an har rubriken ”Konst vs Politik” och utspelar sig på en glassig Stockholmskrog, där musikjournalisten Andres Lokko, konstnären Charlotte Gyllenhammar och filmvetaren Peter Bryngelsson diskuterar. Rykande färskt känns det väl inte med Snövitbråket på Historisk museet, men sen går det raskt vidare till vad som fortfarande provocerar. Ingenting här i Sverige kanske? Jodå, akademisk analys av porrfilmsmusik retar ännu. Synliga TV-kameror, snabba, bryska klipp och reklam mitt i de drygt tjugo minuterna gör det lite rörigt, men på nåt sätt får man ändå vara glad för att nån annan TV-kanal än SVT gör mer än rena nöjesprogram.

Kultur8an sänds i TV8 tisdagar klockan 22.10.

Stina Haraldsson

stina.haraldsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".